Johan Kjellman tipsar om hur man blir fri skadedjur

Sommaren är för många vackert väder, värme och välbehövlig semester som kanske njuts hemma i stan, i trädgården eller på lantstället. Men sommaren är inte bara en tid där vi människor njuter och trivs. Det gör tyvärr även myggen och skadedjuren.

Johan Kjellman från Nacka som driver webbutiken Skadedjursfri och säljer myggfångare, råttfällor och andra produkter för att bekämpa skadedjur. Hur är läget inför sommaren?
“Bra, men jag saknar många produkter som är beställda från Kina”

Vilka är era storsäljare just nu?
”Ugglan, Rådjursvakten och Rödcederträprodukter och så klart även produkter för att bekämpa och bli av med flugor, myror och så klart även mygg.”

Ja, vilka tips kan du dela med dig av för att bli fri från myggorna?
”Kombinera en myggfångare med en avstötande ThermaCell så skapar du dig 20kvm helt fria från mygg. Vistas du i skog och natur så är det de vanliga tipsen att inte klä sig ljust och att inte vara svettig.”

Hur fungerar en myggfångare?
”Den lockar till sig myggorna med Oktanol som kan liknas vid vår utandningslut. När myggorna kommer nära så sugs de in i ett nät, torkar ut och dör.”

Och hur ska man hantera mössen på landstället?
”Finns det ström så skaffa en mus- och råttskrämma som ger oljud genom elledningarna. För stugor och hus uan el är Racumi Pasta musgift. Mössen dör inte i huset utan i deras bo.”

Vilka råd vill du ge om man vill fortsätta hålla skadedjuren ute när man sedan stänger sommarstugan för sommaren?
”Lämna inget ätbart kvar och använd gärna Mus- och råttskrämman så skapas ett osyligt skal runt huset.”

Man läser mycket i tidningarna om problem med mördarsniglar, jag har själv ingen trädgård men vad ställer de till med?
”Mördarsniglarna äter upp det mesta av det du odlar vilket är både trist och dyrt så klart. Jag brukar rekommendera Snigelgift i Snigelbaren, de kommer i fem-pack och tar död på sniglarna.”

Avslutningsvis, något du vill tillägga?
”Rådjuren, de må se snälla och trevliga ut. Men utöver att äta upp det du planterar så för de i regel med sig massor av fästingar till tomten. Värna om era barn och husdjur och försök att att hålla rådjuren borta från tomtgränsen genom att investera i en s.k. Rådjursvakt. Alla produkterna kan man hitta på vår hemsida www.skadedjursfri.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *