Factoring – en bra väg till likviditet

Likvida medel är för en företagare av stor betydelse. Utan rörelsekapital är det svårt att göra nya investeringar och att utveckla verksamheten utan investeringar är i det närmaste omöjligt. Samtidigt blir det svårare och svårare att som företag besöka banken och få ett lån.

Och även om lånet beviljas är det ofta sammankopplat med utdragna processer och krånglig byråkrati. För en företagare som omgående behöver pengar är detta förstås ohållbart.

Factoring är i dagens ekonomiska klimat ett bra sätt att slippa beroendet av kundens betalning eller bankens nåd. Factoring är ett etablerat och i många fall uppskattat sätt att finansiera sin verksamhet.Sälja fakturor pris Faktura

Factoring – så fungerar det:

Om det finns anledning att tro att kunden kommer att dröja med betalning kan fakturan belånas hos ett finansbolag. Kunden meddelas då att betalningen istället ska ske till finansbolaget. Företaget får sina pengar och kan överlåta allt administrativt arbete till finansbolaget som även sköter uppföljning av betalning och skickar eventuella inkassokrav.

I och med factoringtjänstens stora utbredning i Stockholms företagsvärld växer också antalet finansbolag som jobbar med konceptet. Detta är i längden något positivt, men kan också skapa huvudbry för en företagare som snabbt behöver få ordning på sitt kassaflöde.

För en företagare som försöker hitta ett bra factoringbolag i Stockholm kan kriterier som erfarenhet, finansiella muskler och rykte vara bra att ta hänsyn till. Finansbolagets egna kapital är viktigt att hålla reda på då det ofta indikerar hur stabilt bolaget är och hur snabbt utbetalningen kan ske. I företagsvärlden kan en timme eller två betyda mycket!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *