Rusta upp fasaden

Fasadrenovering

Såhär under vårperiod och solen börjar kika fram brukar det vara dags att rusta upp fastighetens utvändiga sidor. Att stå sig genom kyla, regn och vind tar på fasader likväl som det tar på påsarna under ögonen. Se därför till att även pyssla om din fasad emellanåt.

Underhållning av fasader är minst lika viktigt som att ta hand om sig själv för att inte yttre påverkan ska sätta spår. Genom att ständigt stå stadigt i alla väder är det självklart att fasaden behöver omvårdnad genom att rustas upp då och då. Helst undviker man gärna större skador då det brukar innebära större kostnader. Vänta därför inte. Gör fasaden vårfräsch.

Typer av fasadrenoveringar

Beroende på utvändigt material och typ av fasad finns det olika typer av renoveringar. Är din fasad av trä är det förmodligen dags för en avtvättning, skrapning och målning eller oljning för att ge ny energi och lyster. För fasader av tegel eller betong borde också avtvättning och skrapning genomföras, och eventuell fogning av sprickor och hål som kan uppstå. Är din fasad tjärad kan den behöva ny energi genom att tjära om fasaden för att rätta till torkade missfärgade partier.

Fasadrenovering eftersökes

Så vad är rimligt att eftersöka när man behöver någon som kan rusta upp fastigheten utvändigt? Till exempel behövs någon som har ett helhetsgrepp för fasadrenoveringar. Någon som ser detaljer, jobbar utifrån hög precision och noggrannhet och satsar stenhårt på kvalitén. Kika därför efter någon med referenser, det vill säga någon som kan visa upp genomförda arbeten med snygga resultat. Leta även efter någon med lång yrkeserfarenhet – det brukar säga en hel del om leverantören.

Söker du en leverantör med expertis inom fasadrenovering? Vänd dig till CF Måleri och låt deras hantverkare rusta upp åt dig.  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *