Viktigt att värdera bilen

Oavsett om man är köpare eller säljare, är det en förutsättning att värdera bilen för en bra affär. När du värderar bilen får du ett rättvist pris i förhållande till bilens hälsa och hur många mil den gått. På så sätt kan du som säljare vara lugn, utan oro för att bli lurad.

Vill du sköta värderingen själv är det just de ovannämnda kriterierna du bör hålla reda på. Plus några till. Hur mycket bilen kostar – och slutligen vad den bör kosta – har dels att göra med bilens ålder och hur mycket den används, men även det generella skicket spelar stor roll.

När bilen servades senast är också en viktig fråga att få veta svaret på. Det gäller att hålla koll på marknaden och dess efterfrågan, inte minst om bilen är av en sällsynt modell.

Kan vara svårt att göra på egen hand

Så, vad är bilen värd? Att som privatperson själv sköta bilvärderingen kan vara ett ganska svårt uppdrag. Mycket av arbetet görs genom att titta i annonser och jämföra modeller av samma slag och på så sätt få en bild av vilket pris som är lämpligt att sätta. Då processen är tidskrävande och faktiskt ganska komplicerad väljer många att överlåta värderingen till en bilfirma.

Bilfirmor i Stockholm finns det gott om så det gäller även där att göra research. Erfarenhet i branschen, kostnad på värdering och förstås generella priser på bilar är viktiga kriterier att hålla reda på. I övrigt handlar mycket bara om att hitta någon att lita på!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *