Legotillverkning – från företag för företag

Legotillverkning är en omfattande del av industribranschen i Sverige. Det är ett begrepp som används med jämna mellanrum och som även smyger sig in i andra branscher en hel del. Men vad innebär legotillverkning egentligen?

Legotillverkning – eller kontraktstillverkning som det också kallas – heter det när ett företag får i uppdrag av ett annat företag att tillverka eller anpassa produkter. Det kan också handla om att ett företag behöver specialanpassade produkter som man själv inte kan tillverka eller ta fram. Prototyptillverkning är ett annat område inom legotillverkning som är mycket användbart. Med prototyper kan ett företag få feedback och utvärdering på en produkt innan huvudtillverkningen sätter igång, och på så sätt undvika onödigt tids– och energislöseri. Oftast är legotillverkning mest vanligt inom elektronisk, medicinteknisk och optisk industri.

Legotillverkning är förstås högst beroende av god kommunikation företag emellan. Bristfällig dialog gör att produkten inte möter kundens förväntningar, och det är ju aldrig bra! Detaljerna är allt inom legotillverkning så det gäller att vara noggrann i kommunikationen för bästa möjliga resultat.

Erfarenhet och kvalité

Företag som sysslar med legotillverkning finns det gott om. Det är däremot inte alla som har den erfarenheten och den avancerade maskinparken som LK Precision har. Företaget har sedan 1984 varit en betydande del av industribranschen i Stockholm och har tillverkat mängder av specialanpassade verktyg och prototyper genom åren. Legotillverkning är bara ett av företagets arbetsområden och LK Precision klarar av att erbjuda bredd och samtidigt behålla kvalitén.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *