MBA – en möjlighet för utveckling

MBA utbildning Sverige & London

För den som någon gång rört sig i företagsekonomiska kretsar lär de tre bokstäverna MBA låta väldigt bekanta. Det står för Master of Business Administration och är en vidareutbildning för de som siktar på en chefsbefattning inom företagslivet. Ofta är MBA utbildningar riktade mot internationella affärer och inte sällan ges utbildningen på engelska.

Men vad tjänar den till? Och varför är det så mycket prat om den? I ett företagsklimat som blir alltmer konkurrenskraftigt och tävlingsinriktat är det viktigt för alla ambitiösa människor att kunna stå ut från mängden. Vissa gör det via interna initiativ eller idéer, och andra får möjligheten att göra det via MBA.

Oftast går det till så att företagets chef väljer ut en eller några framstående kandidater som får förmånen att göra en MBA utbildning på företagets bekostnad. Det är oftast ett stort och viktigt steg att få en sådan möjlighet och många framgångsrika karriärer tar fart med en MBA utbildning.

Stort utbud – gäller att välja rätt

Hur ser utbudet ut då? Ja det är verkligen inte brist på MBA utbildningar, varken i Sverige eller utomlands och inte heller på svenska MBA utbildningar som läses i andra länder. Utbudet är stort just för att behovet är stort och för de många människor som söker ledande positioner i respektive företag är det väldigt bra att det finns så många alternativ.

FEI är ett av de många utbildningsföretag som ger MBA både på plats i Stockholm och via utlandsstudier. MBA går hand i hand med en internationell världsbild och tanken är att studenten ska vara redo för aktiv tjänst över landsgränserna när utbildningen är klar.

FEI:s MBA program är relativt nytt och utformades efter önskemål om kvalificerad kompetensutveckling till en chefsroll. Responsen har varit mycket god och för yrkesverksamma finns inte många bättre alternativ.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *