Därför tar pergolamarkisen hem priset

Pergolamarkis

Markiser är det perfekta solskyddet. De bidrar till ett trevligt klimat både inne och ute, ger en känsla av ombonad och låter dig själv bestämma när du vill ha skugga eller släppa in solljus. Men en typ av markis står sig lite bättre än de övriga – nämligen pergolamarkisen.

En pergola är ett praktiskt och snyggt tak som möjliggör en behaglig uteplats. En fördel med pergolamarkisen är att den med sin kraftiga konstruktion ger ett skydd i alla väder, något som nästan är nödvändigt i det varierande väder som vi har i Stockholm. När en fönstermarkis behöver dras in i blåst och regn står istället pergolamarkisen stadigt, och kan med fördel användas som skydd i både regn, blåst och till viss del även snö.

Pergolans ställning har trots sin stabilitet en snygg och gracil design. Den är inte beroende av att sitta fastskruvad i en vägg utan kan placeras där du vill ha den. Pergolamarkisen är med andra ord idealisk inte minst för att skapa en mysig uteplats i trädgården. Adderar du även en snygg belysning, värmelampa eller en sidomarkis så har du möjlighet att både tidigarelägga samt förlänga sommarhalvåret.

Effektivt skydd

Pergolan kan även att täcka stora uteplatser då den enkelt kan seriekopplas med flera pergolas. Du kan dessutom variera höjden på stolparna på de flesta modeller, vilket gör att eventuella ojämnheter i marken inte märks. Med höj- och sänkbara stolpar kan du få skugga också i lågt stående sol samt bättra vattenavrinningen.

Oavsett om du är ute efter fristående uteplats, skugga över sandlådan eller skydd till det inglasade uterum är pergolamarkisen en stark kandidat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *