Testa något nytt med ditt fiske

Allt fler svenskar väljer att äventyra och naturen och olika friluftsaktiviteter. Att fiska är en aktivitet som både kan vara fartfylld och händelserik och behöver inte alls vara lika lugn och stilla som med ett metspö vid en insjö.

Så för dig som vill testa något nytt och annorlunda med ditt fiske kommer några tips:

  1. Fiska i innerstan. Ja, det går faktiskt! I Stockholm går det tillexempel att ställe sig vid en kaj, på Kungsholmen eller vid Årstaviken. Vattendrag generellt är ett bra ställe för att få napp! Men tänk på att samma regler gäller som på alla andra ställen: det är viktigt att visa respekt både mot människor och natur.
  2. Sportfiske. Är en möjlighet till en fartfylld upplevelse och det går faktiskt att göra det runtom i hela Sverige (och utomlands!). Kolla upp vilket ställe som ligger närmast dig. Eftersom det här är ett mer avancerat typ av sportfiske finns det lite mer specifika restriktioner för vad som gäller och det går också att fiska med en guide.
  3. Fiskeodling. Garanterar napp mer eller mindre varje gång och med fiskar utöver abborre och gädda. Vad sägs om öring, röding eller lax? Oftast betalar du per kilo för den fisk du drar upp.
  4. Krabba och kräftfiske. All fiske behöver inte handla om fisk, det går också att fiska skaldjur! Det här förutsätter ett annat typ av fiske och ofta med bur. Kräftor, tillexempel, fångar man dessutom bäst på natten. Skapa ett minne för livet genom att fiska krabba, räkor kräftor eller hummer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *