Utvecklande konferenser i Märsta

Konferens Märsta

Märsta är ett viktigt handelsområde för norra delen av Stockholm, och kan i många fall även kopplas till Arlanda. Då många olika typer av företag är baserade i just Märsta och Arlanda kan man finna att behovet för konferensanläggningar är stort. Endast Arlanda bidrar med 20 miljoner passagerare per år, där många befinner sig på arbetsresa eller ska på konferens.

Stockholm – ett viktigt handelscentrum där företagande är ett viktigt fokus och här är den svenska ekonomin väldigt centrerad. Däremot är Stockholm så pass stort att en indelning av områden är ett måste, vilket gör Märsta tillsammans med Arlanda till en viktig del i norra Stockholmsregionen. Att postnord, SAS, Norwegian och en rad andra företag befinner sig här skapar ett behov för konferensanläggningar i Märsta / norra Stockholm. Att centrera allt i innerstaden gör det väldigt komplicerat då pendeltiden skulle ta mycket av tiden för arbete, men också skapat en väldigt enformig typ av konferenser. Konferenser i Märsta är därför en perfekt idé då det finns bra förbindelser in till centralen, men även nära flygplatsen.

En lärorik vistelse

Då vistelser på konferensanläggningar blivit mycket viktiga, så spelar idag miljön en mycket stor roll. I norra delarna av Stockholm, som i bland annat Märsta, finns betydligt mer natur och även fina utsikter, vilket gör det till en optimal plats när miljön är i fokus. I Stockholm är detta en viktig punkt då storstaden kan vara överbefolkad och visa på en stressig miljö, vilket behöver undvikas i många fall. Märsta och Arlanda området kan bjuda på större ytor, större lokaler och logi eftersom det inte är lika tätbefolkat – detta är ett starkt plus. I sin helhet kan man klargöra att Arlanda och Märsta är viktiga områden för den norra delen av Stockholm, som även bjuder på natur och stora områden. Även förbindelserna till centrala Stockholm och resten av världen från flygplatsen gör området till en viktig plats för konferenser.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *