Att hitta rätt arbetsbelysning

MISAWA AIR BASE, Japan -- An R-11 fuel truck carrying JP-8 jet fuel pulls up in front of a hardened aircraft shelter to refuel an F-16 Fighting Falcon Jan. 19. The 35th Logistics Readiness Squadron fuels management flight ensures 35th Fighter Wing and transient aircraft receive fuel 24 hours a day, seven days a week. (U.S. Air Force photo/Staff Sgt. Samuel Morse)

Bra arbetsbelysning är viktigt, och används ofta av fordon som lastmaskiner och lastbilar. För många är arbete i mörker vanligt, och en bra belysning då nödvändig. Bra arbetsljus bidrar till en säkrare och mer ergonomisk arbetsmiljö. Det används ofta till att lysa upp stora arbetsplatser, såsom byggarbetsplatser, verkstäder eller måleriarbeten.

Ofta används numera LED-teknik, som har utvecklats snabbt de senaste åren. LED-arbetsljus lyser mångdubbelt mer kraftfullt än tidigare tekniker, något som blir väldigt signifikant kvälls- och nattetid.

Andra alternativ

Ett annat vanligt lågenergialternativ är halogenbelysning som också har en hög nivå av energisparande, jämfört med en glödlampa. Halogenljus ger en bra jämn ljussättning, utan flimmer. En nackdel är dock att den här sortens lampor har en tendens att kunna bli väldigt varma.

Ett tredje alternativ är Xenon-ljus som har fördelen att det är mer blått och liknar dagsljuset mer än vad halogenbelysning gör. Detta förbättrar sikten. Det ger också ifrån sig mindre ljusreflektion, vilket bidrar till en skonsammare miljö för ögonen.

Oftast är det bäst att prata med kunnig personal för att avgöra vilken form av belysning som passar dina behov bäst. Ett tips på ett bra ställe att köpa din arbetsbelysning ifrån är Bilupplysningen.se. De har alla möjliga sorters fordonsrelaterad belysning, bland annat ett stort urval av arbetsbelysning från många olika märken. På hemsidan finns också en hel del information kring saker du kan behöva veta inför ditt köp. Det är en väldigt informativ hemsida, med bland annat lampguider online för att guida dig till rätt köp. Det kan verka som det behövs väldigt mycket teknisk kunskap för att köpa rätt lampa, men Bilbelysningen.se gör den processen väldigt enkel och överskådlig för köparen. Ett bra tips för både bilnörden och den lite mer tekniskt oinitierade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *